oPageData("imagewidth") (Nothing)
oPageData("imageheight") (Nothing)
IK JIJ WIJ | Olympische educatie | NOC*NSF
1
1
Beeldbank
Marathon Girl

Julie heeft een broertje Tony, die in een rolstoel zit. Tony kijkt vandaag sip. Zijn sportschoenen blijven altijd nieuw, omdat hij niet kan lopen. Op weg naar het park, komen Julie en Tony in de marathon van Amsterdam terecht. Julie botst tegen een marathondeelnemer op. Als hij weer wegrent, ziet ze zijn geluksketting op straat liggen. Heeft hij zijn ketting nodig om te winnen? Julie probeert de ketting op tijd terug te geven. Zal het haar lukken om een marathonloper in te halen?

De film 'Marathon Girl' is in het Olympische jaar 2012 uitgebracht. Doel van de film is om kinderen bewust te maken van de Olympische kernwaarden: 'excelleren', 'respect' en 'vriendschap'. Het gaat om: Je best doen (IK). Respect voor anderen (JIJ). Samen sporten (WIJ).

De Olympische Waarden zijn niet alleen voor topsporters bedoeld, maar voor iedereen. Dus ook uw leerlingen kunnen 'Olympisch' zijn. Bovendien gelden deze waarden niet alleen in de sport, maar juist ook in de dagelijkse omgang met elkaar.

Denk aan: hoe ga je met elkaar om tijdens gym of in de klas?
Hoe ga je om met je tegenstander? Hoe los je een ruzie op?
Kom je voor een ander kind op?

Kinderen moeten dat leren, maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk en vanzelf. Om kinderen optimaal te leren functioneren en hun talenten te ontwikkelen (excelleren of 'ik mag er zijn') zijn sociale vaardigheden onmisbaar.

Filmeducatie is een van de onderdelen van het IK-JIJ-WIJ Olympische Educatie Programma en bestaat uit drie films met bijbehorende handleiding.

Klik hieronder om de handleiding (PDF) te downloaden.